• XXI

Tweet της CL Διχάζει τους Φαν: Ήταν Ευχή για τη Dara ή... Κατάρα για τη Jennie των BLACKPINK

Χθες είχε γενέθλια η Dara.


Χθες επίσης έκανε το σόλο ντεμπούτο της η Jennie των BLACKPINK.


Θα μου πείτε, πως μπορούν να συνδέονται αυτά τα δύο γεγονότα; Ε αν είσαι K-pop φαν, τα συνδέεις!

"Δε στέλνεις κουνέλια να σκοτώσουν μια τίγρη"

Οι περισσότεροι GZBs θεώρησαν ότι αναφέρεται στη Dara, καθώς αρκετά απ' τα προηγούμενα tweets της απευθύνονταν σε αυτή και τα γενέθλιά της.


Από 'κει και πέρα, έγινε ένας μικρός χαμούλης.


Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι το tweet αυτό αναφερόταν όντως στη Dara και τίποτα παραπάνω. Οι παρακάτω απαντήσεις της CL δείχνουν να το επιβεβαιώνουν.Η παραπάνω εικονιζόμενη είναι φυσικά η Dara η οποία υποδέχτηκε έτσι τη CL στο αεροδρόμιο. Η πρώτη λέξη στο tweet, "싼토끼" (σαν-το-κι) σημαίνει κουνέλι του χιονιού και αυτό ήταν το παρατσούκλι της Dara από τα χρόνια τους ως 2NE1.


Παράλληλα, υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η CL έκρινε τη Jennie και δε δίστασαν να "ανταποδώσουν".

Συνέχισαν λέγοντας πως η CL αντιδρούσε με την αόριστη αυτή φράση στις δηλώσεις του YG, συγκεκριμένα στο ότι είπε στη Jennie να τους "σκίσει όλους".


Ακολουθεί απόσπασμα από συνέντευξη της Jennie. Μιλάει για το πως τη προετοίμασε ο YG για το σόλο της:

“Ανησυχούσε πολύ για το σόλο ντεμπούτο μου. Μου έστελνε μηνύματα σχεδόν κάθε μέρα. Διάλεξε τα ρούχα μου για τα live stages ένα ένα. Μου έλεγε ακόμη πράγματα τύπου, ‘Αυτό δείχνει άσχημο’ με ειλικρίνεια. Μου έλεγε ‘Πήγαινε και σκισ' τους όλους’ συνέχεια. Δε το έλεγε με κακό τρόπο, αλλά το έλεγε επειδή ήμουν πολύ ντροπαλή. Μου είπε ότι ‘Μπορείς και καλύτερα.’ Νομίζω ότι εννοούσε ότι πρέπει να αφήσω τις ντροπές και να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν βρίσκομαι επί σκηνής μόνη μου.”

Το επιχείρημα εδώ είναι ότι, εφ' όσων η CL δε τα πάει καλά με το YG, σχολίαζε το "σκισ' τους όλους" με το παραπάνω tweet της, ότι δηλαδή η Jennie είναι το "κουνέλι" και την έστειλε ο YG να "σκοτώσει τη τίγρη", να κάνει δηλαδή κάτι το οποίο δε μπορεί να υποστηρίξει.


Άλλοι πάλι λένε ότι το σχόλιο απευθυνόταν στη Jennie και το σόλο της αλλά σχολίαζε το ότι ο YG τη παρουσιάζει ως "θηλυκό G-Dragon".


Απ' την άλλη πάλι, η CL έκανε like σ' ένα tweet που προωθούσε το "Solo" της Jennie άρα πάλι δε βγάζουμε άκρη...

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι η CL έχει πρόβλημα με το YG και τον άδικο τρόπο που χειρίζεται τη καριέρα της. Την έχει στείλει από τα τέλη του 2014 στην Αμερική για να κάνει καριέρα, τη φέρνει πίσω το 2016 όταν φεύγει η Minzy και τη πείθει να ανανεώσει το συμβόλαιό της μαζί με τη Dara με τη πρόφαση ότι θα βγάλουν album οι 2NE1 ως τρίο, κάτι που δε συνέβη. Και μετά; Τίποτα. Ξέρουμε ότι τόσο οι 2NE1 όσο και η CL έχουν ηχογραφήσει αρκετά τραγούδια τα οποία ωστόσο ο YG δε κρίνει άξια κυκλοφορίας και τα αφήνει ανέκδοτα. η Bom έχει ηχογραφήσει σόλο άλμπουμ από το 2009, η Dara είπε ότι το ποσό των τραγουδιών που είχαν ηχογραφήσει έφταναν άνετα για ένα ακόμη άλμπουμ, η CL στην αρχή της χρονιάς ανέβασε μόνη της "κρυφά" το σόλο της, η Minzy το ίδιο το 2013.


Με τις BLACKPINK αντίστοιχα, δε φαίνεται να έχει κάποια ουσιαστική τακτική. Τις αποκαλεί "μελλοντικές 2NE1", τις αποκαλεί "όμορφες 2NE1", έχει δηλώσει μόνος του ότι υπήρχαν κι άλλα μέλη γιατί ήθελε να φτιάξει τις "νέες Girls' Generation" αλλά τελευταία στιγμή έδιωξε τα μέλη που δε θεωρούσε αρκετά όμορφα και κράτησε τις υπόλοιπες. Μετά με τη κυκλοφορία του "As If It's Your Last" ανακοίνωσε πως έχουν "black" και "pink" concepts (όπως οι Red Velvet έχουν "red" και "velvet" concepts) χωρίς ωστόσο όμως να υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά στην αισθητική του "As If It's Your Last" απ' τα προηγούμενα τραγούδια τους. Τώρα με το σόλο της Jennie την αποκαλεί "θηλυκή G-Dragon". Ποιος ο λόγος να γίνονται όλα αυτά; Προφανώς δε βοηθάει τις ίδιες τις BLACKPINK σαν γκρουπ. Δεν έχουν ανάγκη να είναι καμία "όμορφη" ή "μελλοντική" ή "θηλυκή" εκδοχή κανενός. Επιπλέον δε βοηθά το κόσμο να αντιμετωπίσει τις BLACKPINK ως κάτι μοναδικό και διαφορετικό αλλά ως μία καινούρια έκδοση κάποιου γκρουπ ή καλλιτέχνη που υπάρχει ήδη. Οι συγκρίσεις είναι δύσκολο να μη γίνονται όταν προέρχονται απ' την ίδια σου την εταιρία!


Η CL τώρα μπορεί να έχει πει ότι απολαμβάνει τη προσοχή και τη δημοσιότητα, είτε είναι θετική είτε αρνητική, αλλά αν έχω μάθει κάτι ως φαν των T-ara είναι το ότι να μοιράζεσαι τα προβλήματά σου στο Twitter δε βγαίνει σε καλό... Δε θεωρώ πως έχει άμεσο πρόβλημα με τη Jennie αλλά με το να απαντήσει στο tweet που τις συγκρίνει εξυψώνοντας τη Jennie και κακολογώντας τη CL απλά περιπλέκει τα πράγματα και δείχνει ίσως και λίγο μικροπρεπής, ανάλογα πως το εκλάβει κανείς σε συνδυασμό με το αρχικό tweet που προκάλεσε τη σύγχυση. Επιπλέον το ότι δεν έδωσε κάποια εξήγηση αφού έγινε ο κακός χαμός δείχνει πως δε τη νοιάζει να δώσει κάποια εξήγηση...


Από 'κει και πέρα αυτά που έχω εγώ να πω είναι καλή συνέχεια στις BLACKPINK και καλό κουράγιο με το YG (το γεγονός ότι η Jennie κάθισε και ανέχτηκε να της στέλνει κάθε μέρα μηνύματα ο YG δείχνει πόση υπομονή έχει!) και στη CL... Καλή λευτεριά! Μακάρι να γλιτώσει σύντομα. Κι αυτή και η Dara που γενικά την αφήνει να κάνει τα δικά της και τη θυμάται μόνο όταν θέλει να στείλει κάποιον άλλον στις Φιλιππίνες και να εκμεταλλευτεί το κοινό της εκεί...


Source

208 views0 comments

Recent Posts

See All
<